overview

AGU Nederland

AGU is sinds 1966 een bekend fietskledingmerk, voor onder andere wielrenners en mountainbikers. AGU Nederland voert acht verschillende labels met bijbehorende websites en met meer dan 50.000 artikelen in het assortiment.

AGU Nederland

Complexe omgeving

AGU is een holding met verschillende werkmaatschappijen, zoals Jacobsons B.V., Van Megen Sports Group, Hesling Products B.V. en FFWD. Door de verscheidene labels, websites en wisselende voorraad van artikelen, is er sprake van een complexe omgeving waarin de achterliggende techniek belangrijk is voor de optimale werking hiervan.

Ondersteuning processen

AGU Nederland voelde de noodzaak om de bedrijfsprocessen te ondersteunen door de achterliggende, technische omgeving. Tegelijkertijd werd het doel gesteld om diezelfde omgeving te koppelen aan aantrekkelijke websites voor de klanten van AGU. Om dit te realiseren, schakelde zij Pieter Smit Media in.

Intuïtieve oplossing

De uitdaging lag in de ontwikkeling van een technische, complexe omgeving die aan de voorkant door zowel de medewerkers als door de klanten van AGU op intuïtieve wijze gebruikt kan worden.

Pieter Smit Media heeft op de achtergrond daarom drie grote databases gekoppeld, zodat de voorraad en prijsstelling voor alle verschillende labels, in alle landen waar AGU actief is, altijd up-to-date is.

Voor de klanten van AGU vonden de creative web engineers van Pieter Smit Media de oplossing in een responsive design, zodat de verschillende websites op elk device goed bekeken kunnen worden.

Internationaal resultaat

Hoewel er op de achtergrond veel informatie internationaal wordt uitgewisseld over de voorraad en de prijzen, kunnen klanten genieten van een aantrekkelijke en vlotte website waarop zij snel de informatie vinden die zij zoeken. Dit helpt AGU met haar internationale profilering en sales!

Vraag nu meteen jouw offerte aan!