overview

Drankdozijn

Drankdozijn is een Europese online drankgroothandel, die naast reguliere whisky, wijn, bier en rum ook exclusieve dranken verkoopt. Zij heeft zich tot doel gesteld om haar klanten een uitgebreid assortiment te bieden tegen de laagste prijs, met de beste service en veilige online betaalmogelijkheden.

Volledige automatisering

Drankdozijn maakt in de laatste jaren een ware online inhaalslag. Waar zij eerder alles reguleerde vanuit één webshop, kreeg zij gaandeweg de wens om over te gaan naar een volledige automatisering van haar core business, van inkoop tot verkoop.

Het doel: met zo min mogelijk mensen zo veel mogelijk orders verwerken.

Eén CMS, meerdere shops

Pieter Smit Media ontwikkelde voor Drankdozijn daarom een Content Management Systeem (CMS), van waaruit zij verscheidene webshops met verschillende designs kan beheren. Elke webshop heeft een eigen prijsbeleid en een eigen doelgroep. Door middel van een handige portal kunnen de shops eenvoudig worden bijgehouden. Zo heeft Drankdozijn slechts twee kantoormedewerkers nodig om de shops up-to-date te houden en vragen van klanten te beantwoorden.

Centrale plek voor beheer

Sommige webshops zijn bestemd voor business-to-business, andere voor business-to-consumer; ze worden echter allemaal vanuit hetzelfde CMS en dezelfde database beheerd. Dit betekent dat alle klanten hun bestelling simpel kunnen plaatsen en met iDEAL kunnen betalen.

Met behulp van een headset wordt het magazijn via voice picking op de hoogte gesteld van de bestelling, zodat deze direct kan worden klaargezet. Voor verzending vindt er een camera check plaats; op die manier wordt gecontroleerd of de order goed is verwerkt.

Er vindt een instant terugkoppeling naar de transporteur plaats via een API, waardoor Drankdozijn de bestelling de volgende dag kan laten bezorgen. Daarnaast wordt er een signaal gegeven aan de inkoopafdeling, zodat de voorraad weer kan worden aangevuld. Drankdozijn bezorgt in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Redundantie processen

De bedrijf kritische processen zijn redundant ingericht, wat betekent dat de shops goed blijven functioneren wanneer één onderdeel niet meer werkt. Dit komt doordat daar altijd een achterliggende oplossing voor is ontwikkeld.

Zo heeft het enkele CMS nooit een negatief effect op de beschikbaarheid en dus de omzet van Drankdozijn. Sterker nog, sinds de automatisering is de omzet alleen maar gestegen!Bekijk de website

Vraag nu meteen jouw offerte aan!