overview

RAB.fm

RAB is een online platform voor alle landelijke en regionale, publieke en commerciële radiostations. Zij richt zich op de algehele marketing van radio door de luistercijfers van alle zenders bij te houden en commercials voor alle zenders om te zetten, in te plannen en te archiveren.

RAB is één van de opdrachtgevers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) en ondersteunt iedereen bij het maken van effectieve en creatieve radioreclame.

RAB.fm

Commercial database

In vroegere tijden bezorgden koeriers per scooter elke week honderden commercials van de studio bij de zenders. Tegenwoordig maakt RAB gebruik van een radiocloud, ontwikkeld door Pieter Smit Media. Deze radiocloud is door onze creative web engineers volledig opgebouwd en gevuld, zodat de zenders commercials te allen tijde kunnen benaderen. Op dit moment zijn in deze cloud maar liefst 40.008 commercials te vinden.Bekijk de radiocloud

Luistercijfer database

RAB houdt per dag steekproefsgewijs van enkele tienduizenden Nederlanders het radiogedrag bij. Per minuut, per zender, per leeftijdsgroep en per marketinggroep worden de resultaten geanalyseerd. Hieruit is een grote database met intelligente algoritmes voortgekomen, die Pieter Smit Media omzet in nauwkeurige luistercijfers van alle radiostations in Nederland.

Marketeers gebruiken deze database vervolgens om na te gaan welke radiozender het meest geschikt is voor de radiocommercial van hun bedrijf. Op basis van de beschikbaar gestelde cijfers kunnen zij doordachte keuzes maken, die in het verlengde liggen van de gekozen marketingstrategie.

Totaaloplossing RAB

Ook hebben onze creative web engineers de totaaloplossing voor RAB gebouwd. Het doel hiervan is om enerzijds commercials te delen met alle radiozenders in Nederland en anderzijds de luistercijfer database begrijpelijk en inzichtelijk te maken voor marketeers. Onderdeel van deze totaaloplossing is de procesoptimalisatie, zodat commercials eenvoudiger gedeeld kunnen worden. Daarnaast ontwikkelde Pieter Smit Media een website waar beide doelgroepen terecht kunnen voor hun informatiebehoefte.

Vraag nu meteen jouw offerte aan!